Οι νέοι και η μουσική-από πνευματική άποψη

music-hq-wallpaper_large

Το θέμα της ροκ μουσικής είναι σοβαρό από πνευματική άποψη- οι γονείς δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι , αν απλώς δεν ενοχλούνται από τη μεγάλη ένταση. Αν ένα παιδί αγαπάει τη ροκ μουσική είναι δύσκολο να του την απαγορεύσεις. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να εφοδιαστεί με ακουστικά.

Θα ήταν πιο συνετό αν οι γονείς άκουγαν καμιά φορά μουσική μαζί με τα παιδιά τους και τα προειδοποιούσαν αν μην ακούν τραγουδιστές που χρησιμοποιούν  δαιμονικά ή βλάσφημα ονόματα , τίτλους τραγουδιών ή λέξεις. Δεν πρέπει να παραλείπουμε να βρίσκουμε μερικά τραγούδια για α οποία να μιλούμε πιο θετικά καθώς επίσης και να βοηθάμε τους νέους να διευρύνουν τις μουσικές τους προτιμήσεις. Πρέπει να τους προειδοποιούμε πόσο επικίνδυνο είναι να ακούν μουσική χωρίς να προσέχουν τις λέξεις ή την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από αυτά.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι συγκεντρώσεις φίλων είναι προτιμότερες από τις ντισκοτέκ είναι ότι οι πρώτες έχουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής της μουσικής που θα ακούσεις. Υπάρχει μουσική η οποία ευθέως ή με υποσυνείδητα μηνύματα παρακινεί στη βία, στην αυτοκτονία ή στο σαρκικό πάθος.

Συνήθως το πάθος για την ποπ μουσική περνά φυσιολογικά- «όσο λιγότερο συζητείται τόσο γρηγορότερα θεραπεύεται». Περισσότερη βλάβη προκαλείται όταν ένα παιδί δεν αισθάνεται ελεύθερο να εκφράσει τις προτιμήσεις του και ακούει κρυφά.

Κάποιοι έφηβοι μου εξομολογήθηκαν ότι δεν θα τολμούσαν να πουν σε έναν ιερέα ότι τους αρέσει η ποπ μουσική. Δεν πρέπει  να τους ωθούμε στην υποκρισία δείχνοντάς τους ότι μας σοκάρουν` ας είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε ακόμα και για τα πιο δύσκολα θέματα.

.

Από το βιβλίο Σκέψεις για τα παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα,σ.123-124,

της αδ. Μαγδαληνής, μοναχής της Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας

.

Για την αντιγραφή Alexia-momyof6

.

ένα άλλο άρθρο με κείμενο της αδ. Μαγδαληνής:

Οι σχέσεις των παιδιών και των νέων με το άλλο φύλο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...