Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις…

από τους λόγους του Γέροντος Παϊσίου

 

-Γέροντα, πώς επικοινωνούν πνευματικά από μακριά οι άνθρωποι;

-Γράφουν κανένα γράμμα ή με ασύρματο ή με σήματα μορς!…

-Δηλαδή, Γέροντα;

Για να υπάρξει πνευματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να εργάζονται στην ίδια συχνότητα. Αυτό δεν μπορούν να το πιάσουν οι επιστήμονες.

Όταν ο άνθρωπος έχει την Αγάπη, τον Χριστό, και βουβός να είναι, μπορεί να συνεννοηθεί με όλα τα εκατομμύρια των λαών και με την κάθε ηλικία των ανθρώπων , που έχει και αυτή την δική της γλώσσα.

Βάλε δύο ανθρώπους που δεν έχουν αγάπη μεταξύ τους να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να μη μιλούν.Βάλε και δύο άλλους που έχουν αγάπη μεταξύ τους να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλο και να μη μιλούν και αυτοί. Πώς θα νιώθουν οι μεν και πώς θα νιώθουν και οι δε; Και οι πρώτοι δεν θα μιλούν και οι δεύτεροι δεν θα μιλούν. Όμως οι δεύτεροι και με την σιωπή θα «μιλούν», γιατί θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους. Αντίθετα, οι πρώτοι δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν,, γιατί θα υπάρχει μεταξύ τους μόνωση. Όταν δεν υπάρχει αγάπη, μπορεί δύο άνθρωποι να βρίσκονται κοντά, αλλά να είναι μακριά ο ένας από τον άλλο.

 

-Γέροντα, στεναχωριέμαι που ήρθε η μέρα να φύγετε πάλι από κοντά μας.

-Στην πνευματική ζωή δεν υπάρχει κοντά και μακριά. Την αγάπη του Χριστού δεν την χωρίζουν αποστάσεις, γιατί ο Χριστός με την αγάπη Του καταργεί τις αποστάσεις. Επομένως, είτε κοντά είτε μακριά βρίσκεται κανείς, νιώθει πάλι κοντά, όταν είναι κοντά στον Χριστό και συνδέεται με τον άλλο αδελφικά ,με αγάπη Χριστού.

Δοξολογώ τον Θεό που η αγάπη μου είναι τέτοιου είδους , πνευματική, αγγελική, οπότε οι αποστάσεις καταργούνται και η επαφή θα υπάρχει μαζί σας και σ΄ αυτή την ζωή από μακριά και στην άλλη που είναι ακόμα πιο μακριά, γιατί και εκείνη η απόσταση θα είναι πολύ κοντινή, αφού μας ενώνει η Αγάπη, ο Χριστός.

 

Από το βιβλίο: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Ε, εκδ. Ι.Η.Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σ. 229-230 φωτο από Αόρατη γωνιά

Για την αντιγραφή: Αντέχουμε…

One thought on “Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις… « ΑΒΕΡΩΦ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...