«να ’ρχεσαι στον ύπνο μου και να με κανακεύεις!»

ένα υπέροχο κείμενο για τα τρίχρονα μιας αγαπημένης ψυχής…

ενώ δεν είχα την “τύχη” να την ανταμώσω όσο ζούσε σε αυτή την γη, την γνωρίζω και την εκτιμώ βαθειά μέσα από το το ευλογημένο συναπάντημα που είχα με την κόρη της…Αλεξία

 

76066_166134190200239_568055576_nαφιερωμένο στην μητέρα μου. Μέλια

Πριν τρία χρόνια, στην καρδιά του καλοκαιριού, πήραμε αντάμα ένα άγνωστο ανηφόρι, εσύ μπροστά κι εγώ στο κατόπι σου ένα μαύρο χάλι, με σκυφτό το κεφάλι, να μετρώ με τα δάκρυά μου τις καυτές πέτρες, που μας οδηγούσαν στο στερνό σου αναπαυτήρι, στη μάνα γη.

Ούτε που θυμάμαι πόσο περπατήσαμε, αλλά δεν μπορώ να λησμονήσω, τη στιγμή που σήκωσα το κεφάλι μου για την τελευταία κλεφτή ματιά κι αντίκρισα το πανέμορφο και πόσο ήρεμο Θεέ μου πρόσωπό σου. Έλαμπες!

Η αγωνία, τα σημάδια της πάλης με το θάνατο, τα σφιγμένα χείλη και όλες οι βαθιές χαρακιές στο πονεμένο σου πρόσωπο, είχαν σβήσει. Ανάσανα, η ψυχούλα σου είχε βρει το δρόμο της και το κορμάκι σου επέστρεφε στο σπίτι του.

«Επιτέλους ξεκουράστηκες» σου ψιθύρισα, από μικρό παιδί ένας αγώνας ήταν η ζωή σου, θάνατος, πείνα, κατοχή και εσύ πεισματικά ολόρθη κόντρα στο κύμα, να προκαλείς το βάσανο. «Έλα, χτύπα, αντέχω κι αν πέσω θα ξανασταθώ»γιατί…
…γιατί το «δικό μου θα γίνει».

Κάθε φορά που  κρατώ στα χέρια μου ψωμί, σε βλέπω μπροστά μου να κάνεις το σταυρό σου, να φιλάς το ψωμί που τόσο στερήθηκες και να λες. : «σε ευχαριστώ, Θεέ μου».

συνεχίστε την ανάγνωση πατώντας ΕΔΩ

76066_166134190200239_568055576_n

Εικόνα: «“Moondrops» του Christian Schloe

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...