Υπάρχουν εξωγήινοι; (μια πνευματική προσέγγιση)

 

Ερώτηση καθηγητού Ζ.Σ. : Τι θα μπορούσατε να μας πείτε για τους κόσμους έξω από τη γη; Μπορείτε να μας πείτε για το αν υπάρχουν εξωγήινοι;

 

Απάντηση π. Θαδδαίου: Ναι, υπάρχουν… Μόνο που είναι ενέργεια των σκέψεων. Δεν είναι ενέργεια υλική, όπως εμείς οι άνθρωποι την γνωρίζουμε. Τέτοια πλάσματα, όπως εμείς οι άνθρωποι, δεν υπάρχουν στο σύμπαν. Γιατί; Επειδή μόνο το ανθρώπινο γένος είναι ευλογημένο να «γεμίζει» την γη του Θεού, όπως το είπε ο Κύριος: «Και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός λέγων: Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην» (Γένεσις ,Α΄π 28).

Η γη του Θεού δεν είναι μόνο η μικρή, γήινη σφαίρα , που αποτελεί μια μικρή τελεία στο σύμπαν. Η γη του Θεού είναι ολόκληρο το σύμπαν.

Τα πονηρά πνεύματα κάτω από τον ουρανό , όταν είδαν πως το νέο δημιούργημα του Θεού, ο άνθρωπος, έπρεπε να κατοικεί την γη του Θεού, κατάλαβαν πως δεν υπήρχε χώρος γι΄ αυτούς. Γιατί αυτό θα σήμαινε πως τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό, θα ήταν απομονωμένα. Γι΄ αυτό τον λόγο κατάλαβαν ,πως έπρεπε αυτό το νέο δημιούργημα, το οποίο βρισκόταν σε νηπιώδη κατάσταση, να το καταστρέψουν! Γνώριζαν πως, αν ο άνθρωπος παραβίαζε την εντολή της υπακοής, θα υπήρχαν καταστροφικά αποτελέσματα γι΄ αυτόν.

Ο άνθρωπος πλάστηκε από ύλη και αποτελεί από μόνος του ένα μικρό σύμπαν, γιατί ο κόσμος της ύλης και ο κόσμος των σκέψεων, του νου, της λογικής, αντιπροσωπεύονταν από αυτόν. Αποτελούσε την κορωνίδα της Δημιουργίας. Προέτρεψαν την Εύα και τον Αδάμ να παρακούσουν την εντολή του Θεού. Μόλις η Εύα και ο Αδάμ παρήκουσαν την εντολή του Θεού κατάλαβαν πως όλα άλλαξαν. Η ύλη, η οποία ήταν δημιουργημένη από το πνεύμα, άλλαξε.

 

από το βιβλίο: Γέροντος Θαδδαίου Βιτόβνιτσας, Πνευματικές Συζητήσεις, εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη,σ.44-45

για την αντιγραφή: Αντέχουμε…

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...