” Όλα αυτά που κάνουμε την μέρα μπορούμε να τα κάνουμε και πίσω απ΄ όλα αυτά , όπως ακούμε μια μακρινή μουσική, να έχουμε την Έννοια του Θεού, την Ύπαρξη του Θεού…”

A Child's Prayer painting by artist jenedy paige dailypainters.com

A Child’s Prayer
painting by artist jenedy paige  dailypainters.com

 

Όταν σου είναι αδύνατον εμπράκτως προσωπικά να κάνεις κάτι, στείλε ένα μήνυμα στον Θεό, πάρε τον άνθρωπο, βάλε τον νοερά στα πόδια του Χριστού, παρακάλεσέ Τον να του δώσει την ευλογία Του, και τότε είσαι εντάξει. 

Μεγαλύτερη ενέργεια από την ενέργεια της προσευχής δεν υπάρχει. “Πολλά ισχύει δέησις”, λέει η Γραφή, και μάλιστα “ενεργουμένη” …Γιατί είναι δύναμις, είναι ενέργεια.

Βλέπεις, λέει: “και το βουνό μπορείς να το μεταθέσεις με την πίστη σου και με την προσευχή σου”. Ο πατήρ Λάζαρος λέει κάτι πολύ ωραίο’ ότι το βουνό αυτό που μεταθέτουμε με την πίστη μας,  είναι η υπερηφάνεια… Βουνό! …και το ρίχνουμε στην θάλασσα!

Ερ: Πολύ ωραία, αλλά πώς το ρίχνουμε;

Γ.Γ. Μη ρωτάς!… Μόνο με την χάρη του Θεού. Πες Του: «Κύριε, πάρε μου την υπερηφάνεια!» Την άλλη μέρα αρχίζει η δουλειά!

Eρ. Όμως η ζωή η καθημερινή, η εργασία, ο γάμος, η αγάπη για τον άλλον, τα παιδιά, οι έννοιες, όλα αυτά τα πράγματα δεν αφήνουνε χρόνο. Ενώ θέλεις, δεν τον έχεις…

Γ.Γ. Δεν χρειάζεται χρόνος. Γιατί η προσευχή είναι μια κατάστασις ψυχής. Όταν πλένεις τα πιάτα , όπως λέει ο Προσκυνητής στις Περιπέτειές του, και λες Κύριε Ελέησον… Κύριε Ελέησον… κι όταν πας να ανάψεις τον φούρνο ή κάνεις τα κρεβάτια, Κύριε Ελέησον… Κύριε Ελέησον… Κύριε Ελέησον…

 Όλα αυτά που κάνουμε την μέρα μπορούμε να τα κάνουμε και πίσω απ΄ όλα αυτά , όπως ακούμε μια μακρινή μουσική, να έχουμε την Έννοια του Θεού, την Ύπαρξη του Θεού… Τίποτε δεν είναι αδύνατο…”

 

Λόγοι της γερόντισσας Γαβριηλίας από το βιβλίο: Ασκητική της Αγάπης, σ. 316-317

για την αντιγραφή: “Αντέχουμε…”

 

σχετικό άρθρο:

Νοικοκυριό και πνευματική ζωή της μητέρας (γέροντος Παϊσίου)

 

 

2 thoughts on “” Όλα αυτά που κάνουμε την μέρα μπορούμε να τα κάνουμε και πίσω απ΄ όλα αυτά , όπως ακούμε μια μακρινή μουσική, να έχουμε την Έννοια του Θεού, την Ύπαρξη του Θεού…”

 1. Δεν χρειάζεται χρόνος. Γιατί η προσευχή είναι μια κατάστασις ψυχής. Όταν πλένεις τα πιάτα , …………………….… Κύριε Ελέησον….. κι όταν πας να ανάψεις τον φούρνο ή κάνεις τα κρεβάτια, Κύριε Ελέησον… Κύριε Ελέησον… Κύριε Ελέησον…

  Πόσο ωραία υπενθύμιση!! Δεν χρειάζεται χρόνος!..Κύριε Ελέησον κάθε στιγμή!!
  ότι χρειαζόμουν να διαβάσω μετά από μια δύσκολη μέρα!!
  Να είσαι καλά που το μοιράστηκες στο διαδίκτυο!

  (πάω να το αναδημοσιεύσω…είναι ευλογία για όποιον το διαβάσει!)

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...