19 χρόνια μετά…και όλα σας θυμίζουν!

(αναδημοσίευση)

ΛΙΓΕΣ ΑΤΑΚΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ – 17 ΧΡΟΝΙΑ…

Δεσποτίδης Μάρκος,Φοιτητής

(ένα εξαιρετικό κείμενο ενός ελληνόπουλου, στην μνήμη των ηρώων των Ιμίων . Αν και γράφτηκε για την προπερσινή επέτειο της μνήμης τους, -γι΄αυτό αναφέρει “17 χρόνια μετά”-, δυστυχώς η κατάσταση στην πατρίδα μας δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο…Ο Μάρκος όμως είναι από τους νέους εκείνους Έλληνες-έστω και λίγους – που μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!  )

Ξημερώματα 30 προς 31 Γενάρη 1996. Ίμια. Ένα ελικόπτερο σηκώνεται για τελευταία φορά. Μαζί του και τρεις ημίθεοι, τρεις νέοι ήρωες που ενώνονται με τους χιλιάδες που έχει γεννήσει η πατρίδα μας. Προορισμός η αιωνιότητα. Σκοπός επετεύχθη.

Χριστόδουλε, Παναγιώτη, Έκτορα… Σήμερα, 17 χρόνια μετά κι όλα σας θυμίζουν. 17 χρόνια κι όμως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. 17 χρόνια κι ακόμα ευχαριστούμε τους Αμερικάνους. 17 χρόνια κι ακόμα επαιτούμε αντί να απαιτούμε. 17 χρόνια κι ακόμα «τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση». 17 χρόνια κι ακόμα δε βρήκαμε το μέτρο. 17 χρόνια κι ακόμα η μνήμη σας σπιλώνεται από ομάδες που ξεχνούν πως η ελευθερία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη δημοκρατία και πως οι Έλληνες πάντα αγωνίζονταν όχι μόνο για ανεξαρτησία αλλά και για δημοκρατία. Οι Αθηναίοι είχαν αφιερώσει ειδική προτομή στους τυραννοκτόνους, ενώ το πρώτο ελληνικό σύνταγμα ήταν το πιο δημοκρατικό της εποχής του.

Συνέχεια

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...