Ημερίδα «Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;» στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

«Η ημερίδα «Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 6 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος και θα την προλογίσει.

Θα ομιλήσουν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης.
Σκοπός της είναι να ενημερώσει και να αφυπνίσει όλους τους Έλληνες πολίτες, κυρίως όμως τους αρμόδιους υπευθύνους για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών της Πατρίδος μας.

 

Είναι γεγονός ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν ενημερώνονται επαρκώς για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, τα προγράμματα σπουδών και για πολλά άλλα σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εφαρμόσουν προγράμματα χωρίς την ανάλογη ενημέρωση και επιμόρφωση και χωρίς ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωσή τους, την ίδια στιγμή που διάφορες Μ.Κ.Ο. επεμβαίνουν στη διαδικασία της εκπαίδευσης, και μάλιστα ως προτεινόμενες.

 

Οι τελευταίες κυβερνήσεις λαμβάνουν συνεχώς αποφάσεις για θέματα Παιδείας, που αντί να προάγουν την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και να καλλιεργούν τη θρησκευτική και εθνική συνείδηση, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αντιθέτως στερούν από τους μαθητές όλα εκείνα που μπορούν να τους βοηθήσουν στην κατανόηση του μεγαλείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας και των Παραδόσεων του Γένους μας.

Είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες και δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο! Τα παιδιά μας να διδάσκονται στο σχολείο τους ελληνική παιδεία και ορθόδοξη χριστιανική αγωγή.

Καλούμε όλους τους Έλληνες στην εκδήλωση αυτή να ενημερωθούν για θέματα της Παιδείας, αλλά και να διατρανώσουν την απόφασή τους να εμποδίσουν τις καταστροφικες και απαράδεκτες ενέργειες εις βάρος των παιδιών τους».

 

ενημερωθήκαμε από την σελίδα: Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;

 

One thought on “Ημερίδα «Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;» στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ημερίδα «Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;» στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 | Σημεία Καιρών

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...