ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ …1.700 χρόνια μετά

… και οι διωγμοί  συνεχίζονται!

200px-Byzantinischer_Mosaizist_um_1000_002 Διάταγμα των Μεδιολάνων (αλλιώς και διάταγμα του Μιλάνου), ονομάζεται το διάταγμα της θέσπισης της ανεξιθρησκείας στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, με το οποίο ο Μέγας Κωνσταντίνος σταμάτησε τους διωγμούς των χριστιανών το 313 μ.Χ. Με το διάταγμα νομιμοποιήθηκε η χριστιανική Εκκλησία ως «επιτρεπομένη θρησκεία», οι οπαδοί της οποίας έπρεπε να προσεύχονται στον δικό τους θεό για την ευτυχία του κράτους.Από την ιστορική αυτή απόφαση συμπληρώνονται φέτος 1.700 χρόνια και γίνονται πλήθος εκδηλώσεων για την επέτειο αυτή.

Aς έρθουμε όμως στη σημερινή πραγματικότητα. Κατά πόσο είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι σήμερα να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα;

d11o

Παρά τις διεθνείς συμβάσεις περί θρησκευτικής ελευθερίας, στατιστικές του Ο.Η.Ε. αναφέρουν ότι περίπου 52-55% των συνανθρώπων μας στερούνται σήμερα το αναφαίρετο δικαίωμα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Σύμφωνα με την έκθεση CIVITAS , o Xριστιανισμός κινδυνεύει να εξαλειφθεί από το “βιβλικό χώρο” της Μέσης Ανατολής. Οι Χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως περισσότερο από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα.  Οι πολιτικοί εθελοτυφλούν για την έκταση της βίας στη Μέση Ανατολή. Η έκθεση υπογραμμίζει πως η σημαντικότερη απειλή κατά των Χριστιανών παγκοσμίως είναι ο Μαχητικός Ισλαμισμός.

Οι Χριστιανοί στη Νιγηρία δηλώνουν: «Δεν είμαστε παρά πτώματα που περπατάνε, περιμένοντας τη μέρα της ταφής  μας».

Υπολογίζονται σε 170.000 το χρόνο όσοι Χριστιανοί «βιάζονται, παρακολουθούνται, κακοποιούνται δολοφονούνται», σύμφωνα με τον διεθνή καθολικό οργανισμό Kirche in Not.

Στον κόσμο του Ισλάμ συντελείται σήμερα ένα θαύμα: η μεταστροφή στη χριστιανική πίστη μικρών ομάδων. Μεταξύ αυτών κάποιοι παίρνουν το στεφάνι του μαρτυρίου. Η θέση του Κορανίου είναι σαφής: θάνατος στον αρνητή της πίστης. Εν γνώσει όμως των συνεπειών, κάποιοι Μουσουλμάνοι τολμούν και προσέρχονται στην πίστη του Χριστού.

imagesCAFV4Y8Y

Μέσω του διαδικτύου έχουν γίνει γνωστές πολλές συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες Χριστιανών που μαρτύρησαν, επειδή δεν αρνήθηκαν την πίστη μας. Πολύ γνωστός και θαυματουργός ο νεομάρτυρας  άγιος  Ευγένιος (23 Μαΐου 1996) από τη Ρωσία, που αποκεφαλίστηκε γιατί δεν έβγαλε τον επιστήθιο σταυρό του.

Εκεί στις χώρες που από αιώνες κυριαρχεί το Ισλάμ, κάποιοι θα προσφέρουν το αίμα τους για αν βλαστήσει το δέντρο της Εκκλησίας. Άραγε εμείς θα υπάρχουμε για να συζητούμε ακόμα για τα χρέη μας, τη διαφθορά μας και τους επίγειους «σωτήρες» μας;

Αλλά «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»… Κύριος της Ιστορίας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος «εξήλθε νικών και ίνα νικήσει».

(βασισμένο σε σχετικά θέματα του περιοδικού Απολύτρωσις, τ. 806 και 807)

4 thoughts on “ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ …1.700 χρόνια μετά

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ (23 Mαΐου) | Αντ-έχουμε

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Διωγμός αντίστοιχος των σφαγών του Διοκλητιανού « Αντέχουμε…

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ (23 Mαΐου 1996) | ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ (23 Mαΐου 1996) « ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ's Blog

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...