Το μεγάλο ταξίδι της γιαγιάς…

219261-TABLE TOP STILL LIFE (1)

Η γιαγιά μας σήμερα έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής της!… και το τελευταίο. Γιατί από σήμερα θα ζει στα παλάτια του Ουρανού.

Πέρασαν τα χρόνια για την γιαγιά. Βάρυνε , αρρώστησε, πονούσε πολύ. Αλλά έκανε πάντα υπομονή και πάντα χαμογελούσε και πάντα έλεγε: “Δόξα τω Θεώ”! Και ήρθε η ώρα που ο Θεός έστειλε του Αγγέλους Του να πάρουν την ψυχούλα της . Και την μετέφεραν ψηλά, μπροστά στον θρόνο του Θεού, να τον προσκυνήσει και Εκείνος να ορίσει την αιώνια κατοικία της.

Θα ξεκουραστεί πια η γιαγιά. Τα πόδια της δεν θα πονούν,η μέση της δεν θα πονά, δεν θα χρειάζεται να παίρνει τόσα φάρμακα και να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο. Εκεί ψηλά δεν υπάρχει πόνος, μόνο ατέλειωτη χαρά.

Θα μας λείψεις, γιαγιά. Θα μας λείψει το γλυκό σου το χαμόγελο, τα λίγα αλλά γεμάτα αγάπη λόγια που μας έλεγες. Αλλά ξέρουμε ότι η ψυχούλα σου θα φτερουγίζει κοντά μας και θα χαίρεσαι όταν είμαστε καλά παιδιά. θα προσπαθούμε να μην σε λυπούμε, θα ακολουθούμε τις γεμάτες αγάπη συμβουλές σου, γιατί θέλουμε να μας βλέπεις και να μας καμαρώνεις !

Πανάλαφρη η ψυχούλα σου, χωρίς το βάρος του σώματος, τριγυρνάει πια ελεύθερη παντού. Συνοδευόμενη από τον Άγγελό σου σεργιανάει στα ανθοστόλιστα λιβάδια του Ουρανού και συναντάει τις ψυχές των αγαπημένων σου προσώπων, που έφυγαν πριν από εσένα από τον κόσμο αυτό.

Με τους αγίους που τόσο αγάπησες θα συναντιέσαι και με την Παναγιά και τον Χριστό μας, που λάτρεψες, καμιά απόσταση δεν θα σε χωρίζει.

 

Θα μας λείψεις ,γιαγιά. Και στους μεγάλους θα λείψεις, τους βλέπαμε που δάκρυζαν.

 

Θα σε συναντούμε, όμως γιαγιά. θα σε ανταμώνουμε σε κάθε Θεία Λειτουργία, γιατί στο Άγιο Δισκοπότηρο των ζωντανών και των κεκοιμημένων οι ψυχές βρίσκονται μαζί. και θα ζυμώνουμε με την μαμά πρόσφορα για την ψυχούλα σου και κόλλυβα θα σου φτιάχνουμε στα μνημόσυνα .Και εσύ θα τα γεύεσαι με μυστικό τρόπο και θα αγάλλεσαι.

Και όταν χαρίζουμε κάτι ως ελεημοσύνη και λέμε «για την ψυχή της γιαγιάς», σαν να το χαρίζουμε σε εσένα θα είναι! Και πάλι θα χαίρεσαι, γιαγιά, και εμείς θα χαιρόμαστε μαζί σου.

Τον παππού θα τον φροντίζουμε, μόνο του δεν θα τον αφήνουμε… και με τα ξαδελφάκια μας θα παίζουμε αγαπημένα και θα χαίρεσαι να βλέπεις τα παιδιά και τα εγγόνια σου ενωμένα και αδελφωμένα, όπως τα χαιρόσουν να είναι…

 219261-TABLE TOP STILL LIFE (1)

Αύριο θα σε πάμε στα κοιμητήρια. εκεί κοντά στους γονείς σου θα βάλουμε το σώμα σου να ξεκουραστεί. (όπως μας εξήγησε ο μπαμπάς, το βάζουμε το σώμα στο μνήμα, γιατί από χώμα έπλασε τον πρώτο άνθρωπο ο Θεός και πάλι χώμα θα γίνει το σώμα μας… μέχρι να ηχήσει η σάλπιγγα που θα αναγγείλει την ανάσταση των νεκρών και την Δευτέρα Παρουσία…)

Και θα ερχόμαστε εκεί, γιαγιά, να σου φέρνουμε λουλουδάκια, θα ανάβουμε κεράκια και το καντηλάκι σου. Μόνο το σώμα σου θα είναι εκεί. Η ψυχούλα σου δεν θα είναι εκεί, εκείνη θα μας βλέπει από ψηλά.

 

Καλό Παράδεισο, γιαγιά. Να μας περιμένεις εκεί, στα Ουράνια παλάτια, και να εύχεσαι για εμάς. Θα σε θυμόμαστε, πάντα, αγαπημένη μας γιαγιά.Καλή αντάμωση!

 

 

Copyrighted.com Registered & Protected  OJP1-Z0OL-F075-46YP

 (το κείμενο αυτό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της οικογένειάς μας και είναι προστατευμένο με  copyright. Μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιείτε τον σύνδεσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπτωση αναδημοσίευσης σε άλλη ιστοσελίδα, μπορείτε να αντιγράψετε μόνο το αρχικό τμήμα, με ενεργό σύνδεσμο που να οδηγεί στην ανάρτηση αυτή. Σας ευχαριστούμε!)

 

23 thoughts on “Το μεγάλο ταξίδι της γιαγιάς…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Το μεγάλο ταξίδι της γιαγιάς… | Το σπιτάκι της Μέλιας

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Το μεγάλο ταξίδι της γιαγιάς… | momyof6

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μετά τον πόνο…τι; | momyof6

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Καλό Παράδεισο, αγαπημένη μου ψυχή… | οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου!

  5. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η αγάπη των παιδιών προς τους γονείς, μετά τον γάμο τους | οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου

  6. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Της Αγίας Άννας σήμερα … | Οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου

Σχολιάστε